έλαιο κάνναβης – ένας υπερπολύτιμος σύμμαχος για το δέρμα!

Το έλαιο της ινδικής κάνναβης είναι από τα πιο πλήρη φυτικά έλαια σε αναλογία βιταμινών και απαραιτήτων θρεπτικών στοιχείων, που μπορεί κανείς να βρει στην Φύση. Με τουλάχιστον 80% περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα αποτελεί έναν εξαιρετικά δυνατό σύμμαχο στην υπηρεσία της ομορφιάς. Απορροφάται γρήγορα και εύκολα από το δέρμα, ενυδατώνει άμεσα σε βάθος, σαν φυσικό αντιοξειδωτικό δρα κατά των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, με ισχυρή αντιφλεγμονώδη ιδιότητα βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής και διατηρεί το δέρμα χωρίς ερεθισμούς απαλό και μεταξένιο στην αίσθηση. Επίσης είναι θαυμάσιο για τα μαλλιά. Θρέφει, δίνει λάμψη στα άτονα, θαμπά μαλλιά, δρα κατά της πιτυρίδας, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος στα λιπαρά μαλλιά.

Το έλαιο κάνναβης (Cannabis sativa) προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του φυτού. Αποτελεί ίσως την κορυφή στο φυτικό βασίλειο σε ότι αφορά την περιεκτικότητα του σε πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία. Είναι υπέρ πλούσια πηγή σε αντιοξειδωτικά, καροτένιο, αμινοξέα και πρωτεϊνες, λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, 6 αλλά και 9, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, ποτάσσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φώσφορο καθώς και βιταμίνες A, B1, B2, B3, B6, C, D, και E. Επίσης περιέχει γάμμα λινολεϊκά οξύ ένα εξαιρετικά απαραίτητο στοιχείο για την σε βάθος αναζωογόνηση των κυττάρων, μια διαδικασία που καθυστερεί σημαντικά τα σημάδια του γήρατος. Το πράσινο χρώμα του ελαίου οφείλεται στο υψηλό ποσοστό χλωροφύλλης που περιέχεται στον σπόρο του φυτού.

Παρόλο που το φυτό της κάνναβης έχει λανθασμένα συσχετιστεί μόνο με τη μαριχουάνα, το έλαιο της ΔΕΝ περιέχει THC που είναι το ψυχοενεργό συστατικό και συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος νομικής δίωξης.  Έτσι το έλαιο κάνναβης χρησιμοποιείται συστηματικά από την νέα γενιά φυσικών καλλυντικών λόγω της θαυμάσιας ιδιότητας του να αναζωογονεί θαυμάσια το δέρμα αλλά και τα μαλλιά.

για το πρόσωπο:

  • απορροφάται εύκολα και γρήγορα από το δέρμα χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας ή ακόμα να φράζει τους πόρους.
  • πολύ δυνατό αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό έλαιο, καθαρίζει το δέρμα από τις τοξίνες, το αναζωογονεί και αναδομεί βαθειά, μειώνοντας έτσι δραστικά την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.
  • θρέφει, ενυδατώνει άμεσα σε βάθος, διατηρεί απαλό και μεταξένιο το δέρμα χαρίζοντας έτσι όμορφη νεανική υγιή εμφάνιση.
  • η χλωροφύλλη που περιέχει έχει ισχυρή αντιφλογιστική ιδιότητα και προσφέρει σημαντική βοήθεια στην καταπολέμηση της ακμής καθώς και στο να διατηρεί καθαρό το δέρμα από τυχόν ερεθισμούς

για το σώμα:

  • ενυδατώνει σε βάθος και ανακουφίζει το δέρμα από την ξηρότητα
  • προσφέρει απλόχερα θρεπτικά στοιχεία, θεραπεύει και επουλώνει σημάδια και ουλές ή ακόμα και εγκαύματα.
  • βοηθάει σε περιπτώσεις εκζέματος
  • ανακουφίζει και θεραπεύει το καμένο από τον ήλιο δέρμα.

για τα μαλλιά:

  • χαρίζει δύναμη, ομορφιά, υγεία και λάμψη
  • δίνει όγκο και ελαστικότητα
  • προσφέρει αντιγήρανση, ενυδατώνει και θρέφει προάγοντας την ανάπτυξη νέων ριζών
  • συνεισφέρει στην ανάπτυξη της κερατίνης προστατεύοντας έτσι την τρίχα από το σπάσιμο στις άκρες.
  • διατηρεί απαλά και μεταξένια τα μαλλιά
  • ρυθμίζει την υπερβολική έκκριση του σμήγματος
  • βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας

Αυθεντικό  έλαιο κάνναβης θα βρείτε στο www.bacchia.gr

 

πηγή: http://syntagesgiaspitikakallyntika.wordpress.com/  από το κατάστημα φυσικών καλλυντικών www.bacchia.gr
Σημείωση: Oι συνταγές και τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του Bacchia – eco ethical store (www.bacchia.gr)  και κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης

 

 

About these ads

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s