τα οφέλη του έλαιου σησαμιού για το δέρμα

Ένα από τα πιο βασικά έλαια της Αγιουρβέδα, το σησαμέλαιο είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία φυτικά έλαια – φρουροί και σύμμαχοι της ομορφιάς. Εξαιρετικό έλαιο μασάζ τόσο για το πρόσωπο όσο και για ολόκληρο το σώμα αλλά και τα μαλλιά.

Το έλαιο σησαμιού εξάγεται από τους σπόρους του φυτού (Sesamum indicum). Ανήκει στην κατηγορία των πρώτων φυτών που καλλιεργήθηκαν και συνοδεύουν τον άνθρωπο από την αρχή της ιστορίας του. Καλλιέργειες σησαμιού αναφέρονται τόσο στους Ασσύριους και στους Σουμέριους στην Μεσοποταμία όσο και στην Ινδία και την Ασία όπου όλοι οι λαοί το χρησιμοποιούσαν καθημερινά στην μαγειρική, για θεραπείες αλλά και για καλλυντική χρήση. Το σησαμέλαιο εκτιμάται ακόμα και σήμερα κατέχοντας σημαντική θέση σε πολλούς τομείς και εφαρμογές από την μαγειρική, και την ιατρική εναλλακτική αλλά και συμβατική μέχρι σε καλλυντικά προϊόντα. Η Αγιουβέρδα χρησιμοποιεί το σησαμέλαιο στις διάφορες θεραπείες της με παραδοσιακούς τρόπους χρήσης όπως αναφέρονται σε κείμενα της οπού χρονολογούνται τουλάχιστον εδώ και 4.000 χρόνια!

Ιδιότητες – οφέλη…

…η συνέχεια εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s