jojoba oil

Το Jojoba εξάγεται από τους σπόρους του φυτού jojoba που είναι ξυλώδης θάμνος που φυτρώνει στη Νοτιοδυτική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Το φυτό jojoba είναι περίπου 5-6 πόδια ψηλό με νευρώδης στελέχη και κηρώδη σχήματος οβάλ μικρά φύλλα

Τεχνικά, το λάδι jojoba αποτελείται από εστέρες κερί του οποίου η σύνθεση είναι παρόμοια με το ανθρώπινο σμήγμα. Μετά από τη διύλιση, το  λάδι jojoba είναι άχρωμο και άοσμο που το καθιστά ιδανικό για την προσθήκη του σε διάφορες συνταγές ομορφιάς.

Λόγω της ομοιότητας προς τη μοριακή δομή του λαδιού jojoba με το  σμήγμα του δέρματος, το λάδι jojoba εύκολα απορροφάται από το δέρμα.

έχει ενυδατικές ιδιότητες που βοηθά να κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο. Εάν πάσχετε από ξηρό και λεπιοειδές δέρμα, τότε το λάδι jojoba θα σας βοηθήσει στην εξομάλυνση της επιδερμίδας σας και να απαλλαγείτε από την υπερβολική ξηρότητα. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα και το κάνει απαλό και εύπλαστο. Για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα, το λάδι jojoba είναι αρκετά ασφαλές για χρήση, καθώς επαναφέρει την φυσική ισορροπία δέρματος χωρίς να φράζει τους πόρους.

Το  jojoba  είναι  άριστο αντιγηραντικό  και  για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων..

Άτομα με ευαίσθητο δέρμα που υποφέρουν από δερματικά προβλήματα όπως  το έκζεμα, τα σημάδια ακμής και της ψωρίασης μπορούν  να βρούν ανακούφιση από την εφαρμογή με βιολογικό λάδι jojoba. Δεδομένου ότι έχει αντι βακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι ιδανικό για χρήση για τέτοιου είδους δερματικά προβλήματα. Ακόμη και τα άτομα με λιπαρό δέρμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λάδι jojoba, δεδομένου ότι δεν μπλοκάρει τους πόρους του δέρματος.»

 Γνήσιο βιολογικό έλαιο jojoba θα βρείτε στο www.bacchia.gr

2 comments on “jojoba oil

Σχολιάστε