marula oil

Το έλαιο Marula προέρχεται  από τους πυρήνες των καρπών του δέντρου
marula, ένα από τα μεγάλα εγχώρια οπωροφόρα δένδρα της νότιας  Αφρικής

Ο καρπός της Marula περιέχει 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ ενώ το φλοιό του δέντρου, που χρησιμοποιείται ως έγχυση, χρησιμοποιείται ως μέσο για τη θεραπεία πολλών ασθενειών.  

Ένα σταθερό έλαιο

Οι πρώτες μελέτες του έλαιο marula  διεξήχθησαν από εθνοβοτανολόγους που ήταν περίεργοι για το πώς ορισμένες αφρικανικές φυλές χρησιμοποιούν το  έλαιο marula για να διατηρήσουν φρέσκο το κρέας για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Μελέτες τους έδειξαν ότι το λάδι έχει εξαιρετική οξειδωτική σταθερότητα
και είναι δέκα φορές πιο σταθερό στην οξείδωση από το ελαιόλαδο. Η
σταθερότητα αυτή δίνει στο  έλαιο marula  μια πολύ μακρά διάρκεια ζωής και το καθιστά ιδανικό για χρήση ως φυσικό συστατικό για καλλυντικά.

Η ομορφιά του ελαίου marula είναι ότι είναι ελαφριά, μη λιπαρή, σχεδόν
άοσμο και απορροφάται γρήγορα. Η εύκολη απορρόφηση του οφείλεται στην
υψηλή περιεκτικότητά του σε ελαϊκό οξύ (70 – 78%) και το λινελαϊκό οξύ
(4-7%). Αυτό, μαζί με  τα άλλα θρεπτικά συστατικά του, καθιστά το ιδανικό λάδι για χρήση ως ενυδατικό και μαλακτικό έλαιο προσώπου .

Το Marula λάδι περιέχει παρόμοια περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα του ελαιολάδου, εντούτοις, είναι όπως είπαμε 10 φορές πιο σταθερά στην οξείδωση. Οξειδωτική σταθερότητα του marula Oil σε σχέση με διαφορετικά έλαια Δείγμα του ελαίου Περίοδος επαγωγής (η) ** Marula πετρέλαιο * 34,2 Ελαιόλαδο 4,6 Το ηλιέλαιο 1,9 Βαμβακέλαιο 3,1 Palmolein πετρελαίου 8,5 * Μέσος όρος που λαμβάνονται από διαφορετικά δείγματα λαδιού marula ** Με βάση τις μετρήσεις Rancimat στους 120 C και 20 l / h ροή αέρα (Πηγή: Burger et al, 1987)

Το Marula λάδι περιέχει επίσης  υψηλή συγκέντρωση  παλμιτικού οξέος, το οποίο δημιουργεί μια προστατευτική επίστρωση στην επιφάνεια του δέρματος, κρατώντας το δέρμα ενυδατωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αντιγηραντικές ιδιότητες

Μια σημαντική αιτία της γήρανσης του δέρματος είναι η ζημία που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προέρχονται από διάφορες πηγές, όπως η μόλυνση, make-up, η υπεριώδης ακτινοβολία και η κακή διατροφή. Πάρα πολλές ελεύθερες ρίζες μπορούν να οδηγήσουν σε θαμπό, γεμάτο κοκκινίλες  δέρμα και την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος.

Το έλαιο marula χάρη στην σύνθεσή του σε λιπαρά οξέα και τα θρεπτικά συστατικά,  περιέχει σε υψηλά επίπεδα ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία ενάντια σε αυτές επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Το έλαιο marula έχει αποδειχθεί ότι έχει ιδιότητες απομάκρυνσης ελεύθερων ριζών σε
υψηλότερο επίπεδο από τα περισσότερα σπορέλαια στην αγορά. Το έλαιο marula  μειώνει τη δράση των ελεύθερων ριζών εμποδίζοντας έτσι την καταστροφή των κυττάρων.

Το έλαιο marula έχει αποδειχθεί ότι έχει ιδιότητες απομάκρυνσης ελεύθερων
ριζών υψηλότερα από τα περισσότερες έλαια στην αγορά. Αυτό μπορεί να
αποδοθεί στο ασαπωνοποίητο κλάσμα που κυμαίνεται από 3800-4300mg/kg και είναι κατά πολύ υψηλότερο από κάθε άλλο έλαιο

Επισκευή Ιστών

Το  έλαιο marula έχει  άριστες ιδιότητες ως έλαιο ιστού και οι γυναίκες της Αφρικής το χρησιμοποιούσαν ανέκαθεν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να βοηθήσει στη μείωση ή την αποφυγή ραγάδων. Το λάδι περιέχει  ωμέγα-6 λιπαρά οξέα (λινολεϊκό και λινολενικό οξύ), τα οποία διατηρούν την
ευκαμψία και την ελαστικότητα του δέρματος και μπορούν να βοηθήσουν να
θεραπεύσουν τις πληγές και να καλμάρουν τον κνησμό. Το έλαιο marula
είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην μείωση της ερυθρότητας και
διατηρεί το δέρμα λείο μπλοκάροντας τα ένζυμα που προκαλούν λιπαρές
συγκεντρώσεις στο δέρμα.

 

Οφέλη  και Ιδιότητες

• Υψηλή θρεπτική αξία • αναζωογόνηση και ενυδάτωση • αποκαταστατική • Εξομάλυνση • Αντιοξειδωτική δράση • έκτακτη οξειδωτική σταθερότητα

• θρεπτική και μαλακτική • μαλάκωμα  • επουλώνει και θρέφει το ξηρό δέρμα • θεραπεύει τους ερεθισμούς και μειώνει την ερυθρότητα  • προλαμβάνει και μειώνει τις ρυτίδες •  αποκαθιστά λάμψη του δέρματος • ενθαρρύνει την εξάλειψη της κυτταρίτιδας και μειώνει τη φλούδα πορτοκαλιού • προλαμβάνει και μειώνει τις ραγάδες • Προωθεί την κυκλοφορία του αίματος • δίνει λάμψη και απαλότητα στα μαλλι

Εφαρμογές Δέρμα:

– Για την αντιμετώπιση ξηρό, σκάσιμο του δέρματος. – Για τη διατήρηση ενυδατωμένο, απαλό δέρμα – Για να μειώσει την ερυθρότητα. – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί γύρω από τα μάτια. – Ένα καλό λάδι μασάζ. – Αντι κρέμα προσώπου γήρανσης

φροντίδα για μωρά:

-λάδι μασάζ

Περιποίηση μαλλιών:

-σαμπουάν για ξηρά κατεστραμμένα και εύθραυστα μαλλιά

Καλλυντικά:

-συστατικό του κραγιόν για τα χείλη

Τρόφιμα:

-αντιοξειδωτικές ιδιότητες για την nutraceutical βιομηχανία

To αυθεντικό marula oil θα το βρείτε κατ’αποκλειστικότητα στο www.bacchia.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s