Τσάι από φύκια για λάμψη στα καστανά και σκούρα μαλλιά (Ιαπωνία)

 Σε 2 φλιντάνια τσαγιού καυτό νερό, ρίξτε 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένα φύκια. Αφήστε τα στο νερό για 30 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα. Τσάι είναι έτοιμο για χρήση. Μετά το λούσιμο (και τη μαλακτική κρέμα άν βάζετε) χρησιμοποιείστε το τσάι από τα φύκια ως ξέβγαλμα στα μαλλιά σας. Ρίξτε το στα μαλλιά, κάντε ένα ελαφρύ μασσάζ για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε πάλι με χλιαρό νερό. Θρέφει, τονώνει και κάνει μεταξένια τα μαλλιά. Κατάλληλο για όλους τους τύπους των μαλλιών και για καθημερινή χρήση.

Πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία τα φύκια, είναι ένα από τα εκπληκτικά μυστικά ομορφιάς των γυναικών στην Ιαπωνία. Τα χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες για την φροντίδα τόσο των μαλλιών τους όσο και του σώματος αλλά και του προσώπου. Συνταγές ομορφιάς με φύκια διαφόρων ειδών όπως τα kombu, funori, hijiki και amare περνάνε από γενιά σε γενιά και φυλάσονται με μεγάλη ευλάβεια. Για τα καστανά και τα σκούρα μαλλιά τα φύκια είναι ένας θησαυρός! Καθαρίζουν, θρέφουν, δίνουν όγκο, μεταξένια αίσθηση και υπέροχη λάμψη στο χρώμα των μαλλιών. Στην Ιαπωνία προσθέτουν φύκια σε φυσικές συνταγές σαμπουάν ή μάσκες μαλλιών ή τσάι που το χρησιμοποιούν ως ξέβγαλμά για μετά το λούσιμο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s