Tα οφέλη του ελαίου άγριας τριανταφυλλιάς (Rosa Rubiginosa)

Το έλαιο  άγριο τριαντάφυλλο εξάγεται από τους σπόρους ενός είδους αγριοτριανταφυλλιάς  (Rosa Rubiginosa) που φύεται στην Χιλή.  Το έλαιο αυτό που οι Ίνκας  χρησιμοποιούσαν στην διατροφή τους, για θεραπείες διαφόρων ασθενειών αλλά και για την φροντίδα της ομορφιάς και συνέχισαν γι α αιώνες οι μετέπειτα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής , έχει κερδίσει  πια απόλυτα την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση  της ιατρικής και των σύγχρονων  εργαστηρίων καλλυντικών.

(Rosa affinis Rubiginosa) είναι ένας θάμνος του δάσους που ανήκει στην οικογένεια των τριαντάφυλλων που αναπτύσσεται κυρίως στην περιοχή των Άνδεων νότιο τμήμα της Χιλής. Οι σπόροι παράγουν ένα λάδι με ένα πολύ υψηλό ποσοστό πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Το άγριο τριαντάφυλλο είναι γνωστό από το λαό της Χιλής, ως «Ρόζα Mosqueta», και από τους επιστήμονες ως «Ρόζα affinis Rubiginosa». Eglantine…

Το σπορέλαιο έχει θεραπευτικές ιδιότητες και είναι για την ομορφιά γνωστό από τους Χιλιανούς για πολλές γενιές, και πρόσφατα έχει επικυρωθεί από επιστημονικές έρευνες σε όλο τον κόσμο. Έχει καταστεί ένα ιδιαίτερα πολύτιμο νέο συστατικό σε σύγχρονα φυσικά καλλυντικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος για τα οφέλη της για την αναζωογόνηση του δέρματος. περιέχει πολύ καλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία δεν είναι μόνο θεραπευτική αλλά είναι επίσης ένα θαυμάσιο συστατικό σε προϊόντα αντι-γήρανσης. Επίσης περιέχει βόριο, καπριλικό οξύ, τανίνες, κατεχίνες-τανίνες, κιτρικό οξύ, αιθέριο έλαιο, επικατεχίνη, φλαβονοειδή, gallocatechin, σάκχαρα ιμβερτοποιημένο, isoquercitrin, kaempferol-3-γλυκοζίτη, leucoanthocyanins, λινελαϊκό οξύ, λινολενικό οξύ, το λυκοπένιο, μαγνήσιο, μηλικό οξύ, πηκτίνη, πρωτεΐνες, ρουβίδιο, rubixanthin, ηλεκτρικό οξύ, σακχαρόζη, α-τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε), βανιλίνη, ξανθοφύλλης και ζεαξανθίνη. Λειτουργεί ως σταθεροποιητικό και ψυκτικό μέσο, ενώ έχουν επίσης στυπτικές και διουρητικές ιδιότητες. Έχει εξαιρετικές μαλακτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα ενεργεί ως αντιοξειδωτικό.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε GLA, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση των σημαδιών της γήρανσης, κυρίως τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας) και τις γραμμές γύρω από το στόμα, καθώς και την καταπολέμηση τα αποτελέσματα ξήρανσης του ήλιου, του περιβάλλοντος και του κλίματος.

Περιέχει το εκπληκτικό 77% των λιπαρών οξέων (λινολεϊκό και λινολενικό). Τα λιπαρά οξέα είναι πολύ σημαντικά στην αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος και την επισκευή των κατεστραμμένων ιστών. Το, Rose Hip Oil έχει αποδειχθεί επιβραδύνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης και παρέχει άριστα αποτελέσματα στην θεραπεία των εγκαυμάτων, ουλές και αντιαισθητικές κηλίδες στο δέρμα. Εάν εφαρμοστεί με συνέπεια κατά τη διάρκεια δύο ή τρεις μήνες μπορεί να έχει τα επόμενη οφέλη:

Οφέλη της αγριοτριανταφυλλιάς στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος

  • το έλαιο από το άγριο τριαντάφυλλο παράγεται από τους σπόρους του καρπού της αγριοτριανταφυλλιάς (Rosa Rubiginosa), όταν πια έχουν πέσει τα πέταλα από τα άνθη και έχει ωριμάσει τελείως ο καρπός.
  • είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό έλαιο λόγω της εξαιρετικά πλούσιας περιεκτικότητας του σε ωμέγα 3, 9 και 6,βιτανίνες Α( ρετινόλη ),  C και Ε, λυκοπένιο που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και βήτα-καροτένιο πηγή προ-βιταμίνης Α.
  • ανήκει στα «ξηρά» έλαια δηλαδή απορροφάται αμέσως και  πολύ εύκολα από το δέρμα.
  •  εξαιρετικό ενυδατικό  επαναφέρει και συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα,  συνεισφέρει σημαντικά στην  δομή των κυτταρικών μεμβρανών .
  • χαρίζει ελαστικότητα, επαναφέρει το κολλαγόνο σε φυσιολογικά επίπεδα χαρίζοντας   έτσι στο τα ξηρό , ταλαιπωρημένο και ώριμο δέρμα την χαμένη του λάμψη και τόνο.
  • χάρη στην προβιταμίνη Α και στις δυνατές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες προστατεύει από το πρόωρο  γήρας, αναζωογονεί και  βελτιώνει αισθητά την εμφάνιση της ταλαιπωρημένης από τον ήλιο  επιδερμίδας .
  •  η μεγάλη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C βοηθά στην σημαντικά στην  άμυνα της επιδερμίδας στην μόλυνση του περιβάλλοντος  που περιβάλει κυρίως  τις μεγάλες πόλεις.
  •  η συχνή του χρήση μειώνει αισθητά σημάδια από παλιές ουλές, σημάδια από ακμή, ρυτίδες, γραμμές γύρω από το στόμα, λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια (πόδι της χήνας).

.
Αποτελεσματικότητα του ελαίου αγριοτριανταφυλλιάς

Κατά τη διάρκεια μιας διετούς μελέτης από μια ομάδα ερευνητών από το Τμήμα Χημείας και Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κονσεπσιόν, ένα αναγνωρισμένου κύρους πανεπιστήμιο στη Χιλή, το λάδι εφαρμόστηκε σε 180 ασθενείς με χειρουργική, ζημία ,ουλές, καψίματα καθώς και σε μία ομάδα που πάσχουν από πρόωρη γήρανση. Διαπιστώθηκε ότι το Rosa Mosqueta παράγει μια αποτελεσματική αναγεννητική δράση στο δέρμα, βοηθώντας στην άμβλυνση ουλών και ρυτίδων , αποτρέποντας την εξέλιξη της πρόωρης γήρανσης, και ανακτώντας το χαμένο χρώμα και το ύφος. Λόγω των υψηλών επιπέδων των λιπαρών οξέων – λινελαϊκό (47,4%) και λινολενικό (33%) – βοηθά το δέρμα να θεραπεύσει και να επιταχύνει την αναγέννηση, και είναι χρήσιμη στη θεραπεία εγκαύματα, ουλές και ραγάδες.

Τα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα δομικά στοιχεία των κυτταρικών μεμβρανών, για να καταστεί δυνατή η αποτελεσματική μεταφορά των θρεπτικών συστατικών από τον εξωκυττάριο χώρο στο ενδοκυτταρικό περιβάλλον όπου λαμβάνει χώρα ο μεταβολισμός. Εκτός από τη μη κορεσμένα λιπαρά οξέα, η παρουσία των καροτενοειδών, τα φλαβονοειδή και τα trans-ρετινοϊκό οξύ έχουν επίσης ανιχνευθεί σε αυτό το έλαιο και είναι υπεύθυνα για μερικές από τις φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες του
Σε μια άλλη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι ήταν χρήσιμες όταν χρησιμοποιούνται σε χειρουργικές ουλές (που εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα). Οι ουλές ήταν λιγότερο εμφανής, το δέρμα πιο ελαστικό και το χρώμα, επίσης είχε , βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τους ασθενείς που δεν το χρησιμοποίησαν Η ίδια επιτυχία αναφέρεται σε εγκαύματα,

Διεισδύει στο δέρμα πολύ γρήγορα, καθιστώντας το μια καλή ενυδατική κρέμα και με όλες τις άλλες θετικές ιδιότητες, δράση της αναγέννησης, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί είναι επίσης περιγράφεται ως «λάδι της νεότητας ».

Αυθεντικό βιολογικό έλαιο άγριας τριανταφυλλιάς θα βρείτε στο www.bacchia.gr

πηγή: https://syntagesgiaspitikakallyntika.wordpress.com/  από το κατάστημα φυσικών καλλυντικών www.bacchia.gr
Σημείωση: Oι συνταγές και τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του Bacchia – eco ethical store (www.bacchia.gr)  και κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s