acai berries – ιδιότητες και οφέλη για το δέρμα

Τα acai berries ανήκουν στην κατηγορία των super fruits και είναι γνωστά όχι μόνο για την τεράστια διατροφική αξία τους αλλά και για τα εκπληκτικά οφέλη στην προστασία και περιποίηση του δέρματος.

αντιγηραντική και αναζωογονητική δράση

Είναι μια πηγή φυσικής ενέργειας που συλλέγεται στα τροπικά δάση της Βραζιλίας, γνωστά και ως Rainforests . Παρέχει μια αξιόλογη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, όπως οι πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (ένας τέλειος συνδυασμός με απαραίτητα αμινοξέα ), σε συνδυασμό με πολύτιμα ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την αναζωογόνηση του δέρματος. Η συνέργεια Acai και των υγιών λιπαρών οξέων   ωμέγα βοηθούν  τα μέγιστα στη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματος, καθώς λαμβάνουν μέρος στο μεταβολισμό των λιπιδίων και στη  ανανέωσης του δέρματος

Συνέχεια

Βούτυρο Μάνγκο – Mango Butter (Mangifera indica)

Τα εκπληκτικά οφέλη του mango για την φορντίδα του ςδέρματος και των μαλλιών

Οφέλη

To βούτυρο Μάνγκο έχει φυσικές μαλακτικές ιδιότητες, είναι γνωστό για την επούλωση των πληγών, την αναγεννητική δραστηριότητα. καταπραϋντικές, ενυδατικές και προστατευτικές ιδιότητες Έχει προστατευτική δράση κατά της UV ακτινοβολίας Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν το δέρμα σας με τρόπους που ίσως δεν συνειδητοποιούμε καν.  Οι δερματολόγοι συνιστούν συχνά Βούτυρο Μάνγκο για τη θεραπεία των ρυτίδων.

Το βούτυρο μάνγκο  εξάγεται από τον καρπό του  τροπικού δέντρου Μάνγκο. Είναι πολύ πλούσιο σε πολύτιμες για το δέρμα βιταμίνες όπως  βιταμίνη C, A  και  E καθώς και σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

Συνδυάζεται πολύ καλά με το βούτυρο καριτέ και το έλαιο Αργκάν για διάφορες εφαρμογές σε θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών…

Συνέχεια

Tα οφέλη του ελαίου άγριας τριανταφυλλιάς (Rosa Rubiginosa)

Το έλαιο  άγριο τριαντάφυλλο εξάγεται από τους σπόρους ενός είδους αγριοτριανταφυλλιάς  (Rosa Rubiginosa) που φύεται στην Χιλή.  Το έλαιο αυτό που οι Ίνκας  χρησιμοποιούσαν στην διατροφή τους, για θεραπείες διαφόρων ασθενειών αλλά και για την φροντίδα της ομορφιάς και συνέχισαν γι α αιώνες οι μετέπειτα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής , έχει κερδίσει  πια απόλυτα την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση  της ιατρικής και των σύγχρονων  εργαστηρίων καλλυντικών.

(Rosa affinis Rubiginosa) είναι ένας θάμνος του δάσους που ανήκει στην οικογένεια των τριαντάφυλλων που αναπτύσσεται κυρίως στην περιοχή των Άνδεων νότιο τμήμα της Χιλής. Οι σπόροι παράγουν ένα λάδι με ένα πολύ υψηλό ποσοστό πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Το άγριο τριαντάφυλλο είναι γνωστό από το λαό της Χιλής, ως «Ρόζα Mosqueta», και από τους επιστήμονες ως «Ρόζα affinis Rubiginosa». Eglantine…

Συνέχεια

Αχίλλεια (Achillea Millefolium)

Ένα δώρο της Φύσης

Φυτό γνωστό για τις πολλές και θεραπευτικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα μέχρι και την σημερινή ιατρική. Από την αρχαία Ελλάδα και τους Σκωτσέζους μέχρι τους Ινδιάνους της Αμερικής.
H αχίλλεια έχει πάρει το όνομά της από την ελληνική Μυθολογία και τον Αχιλλέα ο οποίος είχε το φυτό αυτό ως πανάκεια για την θεραπεία όλων των πληγών κα΄τι που του το είχε διδάξει ο κένταυρος Χείρων.
Τα άνθη και τα φύλλα της χρησιμοποιούνται και σήμερα για πολλούς φαρμακευτικούς λόγους και θεραπείες

Συνέχεια