Το έλαιο tamanu και οι εκπληκτικές ιδιότητές του!

 Tο ιερό δέντρο της Φύσης που στα κλαδιά του κρύβονται οι θεοί – ένας ακόμη θησαυρός της φύσης με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες

Tο δέντρο Tamanu (Calophyllum inophyllum ) είναι ένα τροπικό δέντρο που φύεται στην Ταϊτή αλλά και σε άλλα μέρη  με τροπικό κλίμα  όπως τη Νοτιοανατολική Ασία, Νότιο Ινδία, Πολυνησία και  τη Μαδαγασκάρη στην Νότιο Αφρική.  Ανθίζει μόνο μία φορά το χρόνο έτσι το έλαιο του  που εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου θεωρείται σπάνιο και τιμολογείται  ανάλογα.  Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες με πολλές εφαρμογές σε διάφορες θεραπείες  για το δέρμα και τα μαλλιά. Στις τροπικές χώρες που το χρησιμοποιούν παραδοσιακά σαν πανάκεια πιστεύουν πως το Tamanu είναι ένα ιερό δώρο της Φύσης που οι θεοί κρύβονται  στα κλαδιά του λόγω των θεραπευτικών του δυνάμεων.

Ιδιότητες – οφέλη

  • το Tamanu είναι ένα πολύπλευρο έλαιο με εξαιρετικά οφέλη για το δέρμα και μαλλιά.  Περιέχει ένα μοναδικό λιπαρό οξύ το καλοφυλλικό  οξύ το οποίο είναι κουμαρίνη και έχει αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες.  Έχει εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές  και  αντιφλογιστικές ιδιότητες. Απορροφάται άμεσα και από τα τρία στρώματα του δέρματος (επιδερμίδα, το κυρίως δέρμα και το υπόδερμα )  συνεισφέροντας   δραστικά στην ανάπτυξη νέων ιστών.  Για αυτό τον λόγο το έλαιο Tamanu χρησιμοποιείται πλέον και σε αναπλαστικές ή αντιγηραντικές  κρέμες. ..

Συνέχεια

Advertisements

Tα οφέλη του ελαίου άγριας τριανταφυλλιάς (Rosa Rubiginosa)

Το έλαιο  άγριο τριαντάφυλλο εξάγεται από τους σπόρους ενός είδους αγριοτριανταφυλλιάς  (Rosa Rubiginosa) που φύεται στην Χιλή.  Το έλαιο αυτό που οι Ίνκας  χρησιμοποιούσαν στην διατροφή τους, για θεραπείες διαφόρων ασθενειών αλλά και για την φροντίδα της ομορφιάς και συνέχισαν γι α αιώνες οι μετέπειτα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής , έχει κερδίσει  πια απόλυτα την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση  της ιατρικής και των σύγχρονων  εργαστηρίων καλλυντικών.

(Rosa affinis Rubiginosa) είναι ένας θάμνος του δάσους που ανήκει στην οικογένεια των τριαντάφυλλων που αναπτύσσεται κυρίως στην περιοχή των Άνδεων νότιο τμήμα της Χιλής. Οι σπόροι παράγουν ένα λάδι με ένα πολύ υψηλό ποσοστό πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Το άγριο τριαντάφυλλο είναι γνωστό από το λαό της Χιλής, ως «Ρόζα Mosqueta», και από τους επιστήμονες ως «Ρόζα affinis Rubiginosa». Eglantine…

Συνέχεια

έλαιο αργκάν – argan oil

Το Argan Oil είναι πλέον ένα από τα πιο καυτά συστατικά στη βιομηχανία ομορφιάς. Αλλά ξέρατε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι  μόνον για την καταπολέμηση των ρυτίδων; Αυτό το θαύμα, ο χρυσός της ερήμου όπως συχνά αποκαλείται, περιέχει 80% των απαραίτητων λιπαρών οξέων (για να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής), καθώς και σκουαλένη (για να διατηρήσετε το δέρμα μας απαλό), φυτοστερόλες ( συμβάλει στην προστασία του κολλαγόνου) και φαινολικές ενώσεις ( κατά των ελευθέρων ριζών), καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία προϊόντα ομορφιάς
Το έλαιο Αργκάν  είναι εξαιρετικά πλούσιο σε  βιταμίνη Α, Ε και λιπαρά οξέα Ωμέγα 6 και 9.

Συνέχεια

έλαιο αργκάν – argan oil

Ο υγρός χρυσός της ερήμου

Το έλαιο Αργκάν  είναι ένα σπάνιο έλαιο που εξάγεται από τα κουκούτσια του φρούτου της Argania Spinosa (δέντρο Αργκάν), που φύεται στο Μαρόκο. Παραδοσιακά  χρησιμοποιείται αιώνες τώρα από τις γυναίκες στο Μαρόκο τόσο για την προστασία και φροντίδα της ομορφιάς όσο και για την διατροφή. Η παραγωγή του ελαίου είναι σχετικά μικρή για την μεγάλη ζήτηση που έχει παγκοσμίως , για αυτό θεωρείται από τα πιο ακριβά έλαια.

Ονομαζόμενο και υγρός χρυσός  το έλαιο Αργκάν είναι ένας πραγματικά εκπληκτικός θησαυρός της Μητέρας Φύσης. Πλούσια πηγή σημαντικών λιπαρών οξέων και βιταμινών Α και Ε αποτελεί ένα αληθινό σύμμαχο ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά.

Ενυδατώνει σε βάθος, αναδομεί τα κύτταρα, λειαίνει και μειώνει τις ρυτίδες, χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα, μειώνει σημαντικά τα σημάδια και τις παλιές ουλές, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος, καταπραΰνει από τους ερεθισμούς.Ιδανικό για το μασάζ σώματος  στα  μωρά και μικρά παιδιά. Ιδανικό για να χαρίζει λάμψη στα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, τονώνει τις ρίζες και  συντελεί δυναμικά κατά της τριχόπτωσης.

το έλαιο Αργκάν  είναι εξαιρετικά πλούσιο σε  βιταμίνη Α, Ε και λιπαρά οξέα Ωμέγα 6 και 9.

Για το πρόσωπο και το σώμα:

  • η συχνή χρήση του  εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες καθιστώντας το έτσι μία μοναδική αντιγηραντική θεραπεία. Προλαμβάνει και μειώνει δραστικά τις ήδη υπάρχουσες  ρυτίδες,  τις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια (πόδι της χήνας).
  • αναγεννά τα κύτταρα ,  επαναφέρει στο δέρμα την ελαστικότητα του, συμβάλλει στην σύσφιξη του χαρίζοντας νεανική εμφάνιση.
  • έχει άριστες αντιβακτηριδιακές και καταπραϋντικές  ιδιότητες έτσι ηρεμεί το δέρμα και το προφυλάσσει  από ερεθισμούς.
  • προστατεύει από το κρύο και τον αέρα, επαναφέρει την υγρασία στα ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα.
  • απορροφάται αμέσως, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος  μειώνοντας την υπερβολική λιπαρότητα.
  • το έλαιο  Αργκάν είναι  ελαφρά φωτοευαίσθητο για αυτό μην το χρησιμοποιείτε ενώ εκτίθεστε πολύ  στον ήλιο.  Είναι  εξαιρετικό σαν θεραπεία για ενυδάτωση του δέρματος μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.
  • βοηθάει στην καταπολέμηση των σημαδιών και των ραγάδων του σώματος, συνιστάται ιδιαίτερα για την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά από αυτή για την βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και την πρόληψη των ραγάδων που εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, γλουτών και στήθος.
  • μειώνει σε μεγάλο βαθμό  παλιά σημάδια που έχουν προκληθεί από διάφορες αιτίες όπως ακμή ή εγκαύματα.
  • διατηρεί ισορροπημένο το  ph , μαλακώνει  το δέρμα , το  ηρεμεί από ερεθισμούς και ενισχύει την άμυνα του γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό για το μασάζ σώματος  των μωρών αλλά και των μικρών παιδιών.
  • καθημερινό μασάζ στα χέρια  τα επαναφέρει την χαμένη τους υγρασία, προστατεύει δυναμώνει  τα νύχια.

Για τα μαλλιά:

  • επαναφέρει την  χαμένη υγρασία και  λάμψη στα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.
  • βοηθάει  στην ανακούφιση από την φαγούρα που προκαλεί η πιτυρίδα καθώς και στην  καταπολέμηση της .
  • η συχνή χρήση του δυναμώνει αποτελεσματικά τις ρίζες των μαλλιών και έτσι προλαμβάνει την τριχόπτωση.
  • είναι ιδανικό για την θεραπεία των σπασμένων άκρων και  ταλαιπωρημένων από την ψαλίδα μαλλιών.
  • προστατεύει τα μαλλιά από την βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου και την μόλυνση του περιβάλλοντος.
  • ενυδατώνει , αναδομεί και προστατεύει τα μαλλιά που ταλαιπωρούνται από το χλώριο που βρίσκεται σε πισίνες, από χημικές βαφές και προϊόντα όπως λακ ή τζελ.

Που θα το βρώ?

Αυθεντικό βιολογικό αργκάν από το Μαρόκο θα βρείτε στο Bacchia-eco ethnical store   http://www.bacchia.gr/series/%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1