Tα οφέλη του ελαίου άγριας τριανταφυλλιάς (Rosa Rubiginosa)

Το έλαιο  άγριο τριαντάφυλλο εξάγεται από τους σπόρους ενός είδους αγριοτριανταφυλλιάς  (Rosa Rubiginosa) που φύεται στην Χιλή.  Το έλαιο αυτό που οι Ίνκας  χρησιμοποιούσαν στην διατροφή τους, για θεραπείες διαφόρων ασθενειών αλλά και για την φροντίδα της ομορφιάς και συνέχισαν γι α αιώνες οι μετέπειτα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής , έχει κερδίσει  πια απόλυτα την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση  της ιατρικής και των σύγχρονων  εργαστηρίων καλλυντικών.

(Rosa affinis Rubiginosa) είναι ένας θάμνος του δάσους που ανήκει στην οικογένεια των τριαντάφυλλων που αναπτύσσεται κυρίως στην περιοχή των Άνδεων νότιο τμήμα της Χιλής. Οι σπόροι παράγουν ένα λάδι με ένα πολύ υψηλό ποσοστό πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Το άγριο τριαντάφυλλο είναι γνωστό από το λαό της Χιλής, ως «Ρόζα Mosqueta», και από τους επιστήμονες ως «Ρόζα affinis Rubiginosa». Eglantine…

Συνέχεια