Βούτυρο Καριτέ – shea butter

Ένα από τα πλέον απαραίτητα υλικά για την περιποίησή μας είναι το βούτυρο καριτέ που χρησιμοποιείται ως βάση από τις περισσότερες εταιρείες καλλυντικών. Δυστυχώς δεν είναι όλα τα καριτέ της ίδιας ποιότητας ενώ σχεδόν όλες οι εταιρείες χρησιμοποιούν το βούτυρο καριτέ κατεργασμένο. Το καριτέ για να διατηρεί όλες τις ιδιότητές του πρέπει να είναι ακατέργαστο και χρώματος ωχρό –  μπεζ  και όχι λευκό όπως το επεξεργασμένο.

Το Καριτέ τρέφει το δέρμα με βιταμίνες Α, Ε και F.
Οι βιταμίνες Α και Ε βοηθούν στη διατήρηση του δέρματος και να κρατήσει καθαρό και υγειές. Αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για το κατεστραμμένο δέρμα από τον ήλιο. Βοηθά στην πρόληψη πρόωρων ρυτίδων και των γραμμών του προσώπου. Η βιταμίνη F ενεργεί ως προστάτης του δέρματος και το αναζωογονεί . Καταπραΰνει το τραχύ και ξηρό  δέρμα και βοηθά να απαλύνει ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασαπωνοποιήτων (ένα είδος λίπους). μεταξύ 7-12% σ. Για σύγκριση, το λάδι αβοκάντο, ένα πολύ γνωστό βελτιωτικό του δέρματος, έχει μεταξύ 2-6%. Αυτό το υψηλό επίπεδο των ασαπωνοποιήτων είναι μία από τις ιδιότητες που κάνει το Καριτέ τόσο πολύτιμη για τη θεραπεία και την φροντιδα του αναπνέει και δεν φράζει τους πόρους. Έχει ένα υψηλό επίπεδο κινναμωμικό οξύ, ένα φυσικό αντηλιακό  Έτσι, παρέχει κάποια προστασία από τον ήλιο.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη τoυ βούτυρου Καριτέ – shea butter,  για το δέρμα:

Συνέχεια