καρύδα – coconut

Το βούτυρο καρύδας είναι το ίδιο με λάδι καρύδας. Σε μορφή βουτύρου  βρίσκεται όταν έχει χαμηλές θερμοκρασίες ενώ όταν θερμαίνεται γίνεται έλαιο.

 Όπως και το λάδι, το βούτυρο καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Ενενήντα τοις εκατό του βουτύρου καρύδας είναι κορεσμένο λίπος. Περιέχει επίσης μια σειρά από λιπαρά οξέα που περιλαμβάνουν ωτιαία οξύ, μυριστικό οξύ, παλμιτικό οξύ, κ.λπ.

Το Βούτυρο καρύδας έχει εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες και είναι
κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος των ξηρό δέρμα και το κάνει απαλό και λαμπερό. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που αποτρέπει τον εκφυλισμό του δέρματος.
Έτσι, καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος και άλλα προβλήματα που συνδέονται με αυτήν, όπως οι ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος.
Μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά έναν αριθμό από δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση έκζεμα, δερματίτιδα, κ.λπ. Λόγω τόσα πολλά οφέλη  στο δέρμα, χρησιμοποιείται ως συστατικά σε σαπούνια, λοσιόν, κρέμες και διάφορα άλλα προϊόντα για την φροντίδα του δέρματος.

Η Καρύδα βούτυρο περιέχει μεγάλη ποσότητα απαραίτητων πρωτεϊνών που προωθούν την ανάπτυξη της υγιούς τρίχας. Λειτουργεί ως μαλακτικό μαλλιών και παρέχει τροφή σε θαμπά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Προστατεύει τα μαλλιά από τις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας και βοηθά στη διατήρηση  γυαλιστερής όψης. Με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθά στον έλεγχο της πιτυρίδας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη των ψειρών

Βούτυρο καρύδας είναι μια πλούσια πηγή του λαυρικού οξέος. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει καταπληκτικές αντιμυκητιακές, αντιιικές, και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά για να παλέψουν διάφορες μορφές των λοιμώξεων. Έτσι, σας προστατεύει από διάφορες ασθένειες που προκαλούνται λόγω βακτήρια,

Aγνό παρθένο λάδι καρύδας διαθέτει η βρετανική Akamuti και θα το βρείτε στο www.bacchia.gr

Σχολιάστε